Stor lys opgave i Holbæk Sportsby med 22.500 kvadratmeter udendørs område med vægt på energieffektivitet, driftsomkostninger og design

Sportskompleks i Holbæk belyses med LED

Ved byggeriet af den prisvindende Holbæk Sportsby, blev der ved valg af belysning lagt vægt på energieffektivitet, driftsomkostninger og design. 

I Holbæk Sportsby er størstedelen af byens idrætsfaciliteter samlet ét sted. De indendørs aktiviteter spreder sig over 22.500 kvadratmeter og de udendørs aktiviteter er fordelt på 42 hektar. Med andre ord en stor og kompleks lysteknisk opgave, da hver idrætsfacilitet havde forskellige behov til lys. 

En kompleks opgave med mange faktorer

Ved et projekt af denne størrelse, er der mange lystekniske faktorer at tage hensyn til – som lysblænding, samlet energiforbrug og driftsomkostninger. Efter grundige lysberegninger og i samarbejde med bygherre, kunne vi projektere de enkelte faciliteters lysbehov. Dermed kunne vi udvikle en løsning, der opfyldte alle krav til lysteknik, økonomi, energieffektivitet og design.

Fra lysberegning til levering af energieffektiv LED-belysning

Vi er stolte af resultatet ved den komplekse opgave i Holbæk Sportsby, der efterfølgende er blevet kåret til årets idrætsbyggeri i 2019. I forbindelse med aflevering af projektet, kunne vi med kontrolmålinger af belysningen ved de forskellige faciliteter, sikre at belysningen levede op til alle forventninger om energieffektivitet, styring ved fremtidig drift og design.

Vil du høre mere om vores løsninger med LED-belysning til idrætsfaciliteter, så er du velkommen til at kontakt os her.