Ny LED belysning i DR Byen med genanvende dele af det eksisterende lysanlæg  God styring og stor effekt på arbejdsmiljøet

DR valgte bæredygtig belysning

Som led i en større strategisk målsætning om at nedbringe energiforbruget i DR Byen, blev der udviklet en specialdesignet løsning med LED-belysning.

DR’s målsætning om at reducere det samlede energiforbrug på el, vand og varme med 25 procent ved udgangen af 2019, førte til en optimering af belysningen i DR Byens segment 1. Ved opgaven blev der lagt vægt på at løsningen skulle tage hensyn til æstetik, bæredygtighed og driftsomkostninger, hvilket krævede en grundig projektering. Store besparelser ved at genanvende dele af det eksisterende lysanlæg

Efter endt lysberegning stod 3.000 lyspunkter til at blive udskiftet. Derfor udviklede vi en specialløsning, hvor en større del af det eksisterende lysanlæg kunne genanvendes og optimeres, hvilket reducerede de økonomiske omkostninger. Yderligere giver LED-lys et bedre og mere naturligt lys, og derfor var der kun behov for lys i hvert andet armatur, hvilket sikrede yderligere besparelser på energiforbruget.

Intelligent belysning med fokus på brugeradfærd. I alle DR’s energitiltag tænkes brugernes adfærd ind – både for at skabe et sundere arbejdsmiljø og for at udvikle en intern grøn tankegang i DR. Løsningen blev testet på medarbejderne – og det naturlige lys fra LED-belysningen havde en tydelig positiv effekt på arbejdsmiljøet og en bedre styring af lyset, hvor lyset bl.a. slukker automatisk opnåede DR energibesparelser på 30 procent, hvilket var over forventning. 

Vil du høre mere om vores løsninger med LED-belysning til kontormiljøer, så er du velkommen til at kontakt os her.